Coneix-nos

Som una empresa familiar que des de 1986 treballem per acostar la pastisseria artesana i de qualitat, amb productes sense gluten i per vegans, al sector de la restauració. Sempre han treballat per apropar una pastisseria moderna i artesanal al sector de la restauració, apostant per la qualitat de la matèria primera; per això en aquesta nova etapa no podien oferir menys. Descontents amb les farines comercials sense gluten van estar un any desenvolupant la seva pròpia fórmula de farina per a pastisseria.

Pere Llinàs, Fundador i CEO, és pastisser artesà des de 1986, amb obrador a Salt, va començar el seu negoci de producció i distribució de postres, bombons i confiteria per a restaurants i hotels de Girona, Barcelona i la Costa Brava.

Era estudiant d’Enginyeria mecànica, i va ser durant les seves primeres pràctiques arreglant maquinària de pastisseria, quan recordà amb amor i nostàlgia la professió del seu avi: qui era el pastisser de Santa Coloma de Farners (Girona).

Es va iniciar en els estudis de pastisseria sota la tutela de Joan Carles Pagès a la Pastisseria Boages de Barcelona durant dos anys i després un any a la Pastisseria Roca a Girona.

L’olor de les masses acabades de fornejar, els colors dels confits i l’energia de l’obrador juntament amb les ganes d’adquirir nous coneixements, el van portar a deixar-ho tot i marxar a Suïssa a estudiar Xocolateria de la mà de la família Moreau Chocolatier a Le-Chau-de-Fonds. L’any 1984, després de l’intens aprenentage, tornà a Girona amb la carta de recomanació sota el braç.

Amb la incorporació de la seva filla Clàudia Llinàs, el 2015, neix un nou projecte que s’adapta a les noves necessitats de la pastisseria: Xocodessert Gluten Free. Sempre treballant per apropar una pastisseria moderna i artesanal al sector de la restauració. Apostant per la qualitat de la matèria primera; per això en aquesta nova etapa no podien oferir menys.

Descontents amb les farines comercials sense gluten van estar un any desenvolupant la seva pròpia fórmula de farina per a pastisseria, fins que el 2016 van convertir tota la seva producció a sense gluten i no podien creure-ho, la resposta dels seus clients va ser que no havien notat el canvi, ni en el gust, ni en la textura, ni en l’aspecte.

Avui en dia, molts d’ells segueixen comprant els seus productes encara que no els venguin com postres sense gluten. Hem continuat experimentant amb la formulació sense gluten, per això durant el 2018 van treure una gamma de pa sense gluten per a restauració, i ampliat la nostra gamma també a salats (com pizzes) i al rebost (com les pastes).

El 2021 fem un pas endavant, apostant per acostar la pastisseria i la fleca sense gluten de qualitat als particulars obrint la seva primera pastisseria XOCODESSERT, especialitzada en productes lliures de gluten, de lactosa i/o de proteïna de llet, i amb una àmplia gamma vegana.

EL FUTUR DE LA PASTISSERIA COMENÇA AMB LA TRADICIÓ